Tjänster

Lektörsläsning

När jag läser ett manus tittar jag först på helheten. Vad är manusets tema?  Har berättelsen en röd tråd? Jag gör sedan en grundlig analys av texten där jag bland annat tittar på storyn, strukturen, språket, karaktärerna och miljön. I tjänsten ingår ett utlåtande på minst fem sidor och även löpande kommentarer i manuset. I slutet på utlåtandet får du också en konkret handlingsplan för hur du ska kunna jobba vidare med manuset på bästa sätt.

Det tar ca tre veckor från manusinlämning tills utlåtandet är klart. Om du sedan har några frågor är du välkommen att kontakta mig via mejl inom två veckor efter att du fått utlåtandet.

Pris:1500 kr (1875 kr inkl. moms) i startavgift + 10 öre/ord (12,50 öre/ord inkl.moms)

Vid omläsning av manus ges 20% rabatt

Återkommande kunder får alltid 10% rabatt

Första kapitelanalys

Det första kapitlet i en roman är extra viktigt. Det är här läsaren ska fångas in och lockas till vidare läsning. I en första kapitelanalys tittar jag framför allt på hur stark öppningen är och ställer frågor som: Börjar berättelsen redan i inledningen? Finns det en potentiell konflikt som väcker intresse på de första sidorna? Anar man vad som står på spel? Är berättarrösten läsvärd? Etableras karaktärerna på ett intresseväckande sätt? Vill man läsa vidare?

Max: 4000 ord

Pris: 1200 kr (1500 kr inkl. moms)

Manusutveckling

Du har en story och ett mål för din text, men vet inte riktigt hur du ska uppnå det. I denna tjänst hjälper jag dig löpande under skrivandet att hitta den dramaturgiska struktur, stil och karaktärsutveckling som gör att manuset förmedlar det du vill att det ska göra.

Denna coaching anpassas helt efter dina behov.

Kontakta mig för offert.

Novellgenomgång

Kontakta mig för offert.

Jag lektörsläser de flesta genrer, men är specialiserad på fantasy, sci-fi, magisk realism, psykologiska thrillers, skönlitterära romaner och utvecklingsromaner.

När det gäller barnboksmanus och poesi rekommenderar jag gärna någon av mina duktiga kollegor i Litterära konsulter

Kontakta mig på: jenny@jennyowenius.com

Skicka ditt manus digitalt som word eller pdf. Använd Times New Roman (el. liknande typsnitt), 12 punkter, 1,5 radavstånd.

Jag läser även manus skrivna på engelska.